Nederlands | English

ANITA NEVENS

Het werk van Anita Nevens is multidisciplinair, gaande van meubelen, sculptuur en collages tot inter­actieve installaties en poëzie. Telkens zien we een zoeken naar mogelijke vormen van wonen, met wegen die ons zowel door de fysieke als mentale wereld naar binnen en naar buiten leiden. De maquettes zowel als de ob­jecten op ware grootte en de collages vormen een soort van symbolen of gereedschap voor de tocht naar thuis en wereld. Het concept dat meubelen enerzijds “mobiel” en anderzijds “immobiel” zijn, heeft juist de eigenschappen die nodig zijn om ons tijdens deze reis te ondersteunen. Een tafel en een stoel zijn plekken (immobiel) voor het lichaam om te verpozen, zowel als verplaatsbare (mobiel) objecten die kunnen meegenomen worden op een reis, zodoende stimuleren ze de mentale reis in rust en onder­steuning terwijl we fysiek op stap zijn.

Op een ander niveau raken ze aan emoties van gehechtheid en onthechting, terwijl ze strategieën naar voor lijken te brengen om daarmee om te gaan. De obstakels in ons hoofd (bergen van de ziel) getransformeerd tot eilanden, mobiele architecturen, tafels en stoelen zijn metaforen voor een wereld vol mogelijkheden, of pogingen om de grenzen daarvan te veranderen en het in vraag stellen van wat vandaag het “bezitten” van ruimte betekent.

 

Anita Nevens is geboren op 17 Juli 1968 in Asse. Ze behaalde een MA of Arts, Architecture and Design aan de Fontys Hogescholen, Tilburg & De Montford, Leicester (UK) na studies in Interieurarchitectuur & Scenografie aan Sint Lukas Brussel (BE). Ze geeft deeltijds les in LUCA, School of Arts, (Interieurvormgeving) en is soms gastprofessor aan LUCA faculteit Architectuur, KU Leuven.Van 2006 - 2013 woonde en werkte ze in Singapore waar ze ook verbonden was aan het LaSalle, College of the Arts. Na 17 maal verhuisd te zijn, heeft ze zich nu gevestigd in Nederhasselt, België.

 

 

Loading...

© Cecilia Jaime

 

Profiel | Statement

 

Kraanlei 55, 9000 Gent

Tel.: +32 (0)9 225 75 32

GSM: +32 (0)476 645 557

info@ceciliajaime.com

www.ceciliajaime.com

www.puertopatershol.com

Open: vrijdag, zaterdag

en zondag van 14 tot 18 uur.

En op afspraak