Nederlands | English

GERTJAN BIASINO

Gertjan Biasino is een jonge mediakunstenaar die in zijn werk steeds op zoek gaat naar een synergie tussen film en andere media. Reeds tijdens zijn studies Audiovisuele Kunsten aan Sint-Lukas Brussel liet hij van zich spreken met opmerkelijke installaties en performances.

 

 Met een tegelijk dwingende en poëtische kracht confronteert hij toeschouwers met de beperkingen eigen aan menselijke waarneming, en toont hij dat wat we zien en ervaren steeds wordt gestuurd door een resem (externe) factoren. In zijn werk weet hij het eigenzinnige te rijmen met het toegankelijke, wat maakt dat een divers publiek moeiteloos kan meegaan in het vreemde universum dat zijn performances en installaties evoceren. In Biasinos werk zijn (wetenschappelijk) onderzoek en experiment zeer belangrijk.

 

In zijn laatste installatie "Nr.11: B", onlangs tentoongesteld in het Cecilia Jaime Gallery, hij onderzocht en toonde hoe te implementeren donker adaptatie (aanpassing die gaat door het oog in het donker). Biasinos werk werd vertoond op verschillende plekken in België, Nederland en Engeland (o.a. Oerolfestival, Turnhout 2012, M-idzomer, Villanova, Tempting Failure) en wist steeds enthousiaste reacties uit te lokken.

 

 

Loading...

© Cecilia Jaime

 

Profiel | Statement

 

Kraanlei 55, 9000 Gent

Tel.: +32 (0)9 225 75 32

GSM: +32 (0)476 645 557

info@ceciliajaime.com

www.ceciliajaime.com

www.puertopatershol.com

Open: vrijdag, zaterdag

en zondag van 14 tot 18 uur.

En op afspraak