Nederlands | English

VALERY VERMEULEN

Dr. Valery Vermeulen is een Belgisch multimedia kunstenaar elektronisch muzikant en producer, wiskundige en gast docent aan de Erasmushogeschool Brussel. In 2001 behaalde hij een doctoraat in de zuivere wiskunde aan de universiteit Gent in het domein van de algebraïsche groepen theorie.

 

Tussen 2001 en 2005 was Vermeulen als onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Pschychoacoustica en Electronische Muziek (IPEM, Universiteit Gent) waar hij het verband tussen muziek en emoties uitvoerig bestudeerde. Tegelijkertijd startte hij met het schrijven en opnemen van muziek in een eigen productiestudio. Zo situeerde zijn werk met het gesubsidieerde EMO-Synth project (www.emo-synth.com) zich in het domein van interactieve multimedia systemen waar automatische beeld- en geluidsgeneratie gestuurd worden door de emotionele reactie van de toeschouwer. Met het Krystal Ball project richt Vermeulen's werk zich op mechanismen die aan de basis liggen van de financiële crisis, stochastische en algoritmische geluids- en beeldgeneratie technieken in navolging van het werk van Xenakis en interactieve systemen. Sinds 2004 werkt Vermeulen als multimedia kunstenaar aan verschillende interactieve multimedia installaties waar de mens-machine interactie centraal staat.

 

In het meest recente project Mikromedas, getoond in Zebrastraat en in Cecilia Jaime Gallery, staat dan weer het gebruik van data uit de ruimte en deep space in electronische muziek compositie centraal. Vermeulen's installaties en performances werden zowel in binnen als buitenland uitvoerig getoond en omvatten verschillende thema's zoals affective computing, generatieve kunst, biofeedback, artificiële intelligentie en econometrie.

 

Valery is betrokken bij verschillende activiteiten. Hij werkt mee aan de Amerikaanse organisatie TEDxFlanders (TEDx, Antwerpen), hij nam deel aan tal van internationale festival voor elektronische muziek,en hij exposeerde in verschillend musea als het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen (MHKA).Naast zijn activiteiten als nieuw media kunstenaar werkt Vermeulen tevens als statistisch expert en consultant in het domein van toegepaste wiskunde en studeerde hij onlangs af als muziekproducer aan het Gentse Conservatorium.

 

 

Loading...

© Cecilia Jaime

 

Profiel | Statement

 

Kraanlei 55, 9000 Gent

Tel.: +32 (0)9 225 75 32

GSM: +32 (0)476 645 557

info@ceciliajaime.com

www.ceciliajaime.com

www.puertopatershol.com

Open: vrijdag, zaterdag

en zondag van 14 tot 18 uur.

En op afspraak